Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Μπορείτε να έχετε εμπιστοσύνη στη σύντροφό σας;

Αναρωτηθήκατε ποτέ αν άλλα ζευγάρια έχουν μια πιο ολοκληρωμένη σεξουαλική ζωή από ό, τι εσείς; Ή αν η απιστία είναι όντως τόσο συχνή; Ή ακόμα πόσοι άνθρωποι ψεύδονται στο θέμα αυτό; 

Σε μια αποκλειστική έρευνα το MailOnline έβαλε στόχο να ανακαλύψει την αλήθεια για το τι συμβαίνει στην κρεβατοκάμαρα των Βρετανών. 
Αξίζει, λοιπόν, να δούμε πώς αποδεικνύεται ότι πολλοί άνδρες και γυναίκες πράγματι απατούν τους συντρόφους τους - και κατά πόσο μπορούν οι απατημένοι να τους συγχωρήσουν. 
12 % των γυναικών άπιστες – 42 % των ανδρών τις συγχωρούν 
Η ιστορία της Penny Hall με τον James ήταν δυνατή, εθιστική, επικίνδυνη και συναισθηματικά συναρπαστική - και παραλίγο να της κοστίσει την καταστροφή του γάμου της με έναν πιστό και αφοσιωμένο σύζυγο. 

«Ήταν μια πνευματική φαντασίωση και την ίδια στιγμή και σωματική. Με τραβούσε με κάθε τρόπο», λέει η Penny. 
«Είχα σπουδάσει γαλλική και ιταλική φιλολογία στο πανεπιστήμιο και ξανάρχισα να διαβάζω Δάντη και Σαίξπηρ για να μπορώ να του στέλνω ποιήματα και αποσπάσματα. Τα e mail του ήταν πραγματικά έργο τέχνης, τα έχω κρατήσει όλα!» 

Αυτή η πνευματική επαφή συνδέθηκε με ένα σωματικό πάθος που εντάθηκε από το παράνομο. Η Penny και ο James έζησαν ανεπανάληπτες στιγμές σε ξενοδοχεία, λαθραία γεύματα, κρυφές συναντήσεις. 

«Μπορούσε ακόμη να περιμένει έξω από το σπίτι μου στις επτά το πρωί, μόνο και μόνο για να με δει να φεύγω για τη δουλειά», θυμάται. 

Ωστόσο μετά από δύο χρόνια μέσα στο ψέμα και την υποκρισία, ο σύζυγος της Penny, ο Thomas ανακάλυψε κάποιο επιβαρυντικό στοιχείο στο τηλέφωνό της. Προσέλαβε λοιπόν έναν ιδιωτικό ντετέκτιβ, ο οποίος επιβεβαίωσε τις υποψίες του ότι η γυναίκα του είχε παράνομη σχέση. 

Παραδόξως η Penny, 49 ετών σήμερα , επικεφαλής του μάρκετινγκ σε μια ιδιωτική εταιρεία, παραμένει παντρεμένη με τον χρηματοοικονομικό σύμβουλο Thomas . Μοιράζονται ακόμα το όμορφο σπίτι τους και την κοινή ζωή τους με τα τρία παιδιά τους, ηλικίας από 11 έως 17 ετών, και εξακολουθούν να απολαμβάνουν την πλούσια ζωή που τους προσφέρει η πετυχημένη καριέρα τους. 

Είναι όμως γεγονός ότι η μοιχεία της έχει ταράξει τα θεμέλια του γάμου τους και παρά την απόφαση του συζύγου της να την συγχωρήσει, η εμπιστοσύνη του στο πρόσωπό της έχει εντελώς εξατμιστεί. 

«Συνάντησα τον James ένα βράδυ, όταν ήμουν έξω με μια φίλη μου. Ήταν μαζί με ένα φίλο του που τα παιδιά του πήγαιναν στο ίδιο σχολείο με τα δικά μου και αρχίσαμε να κουβεντιάζουμε», διηγείται η Penny . 
«Ο James και εγώ συζητούσαμε σαν να γνώριζε ο ένας τον άλλον για χρόνια - κανείς από εμάς δεν μπορούσε να προβλέψει ότι κάτι θα συμβεί, αλλά από εκείνο το βράδυ άρχισε να μου στέλνει μηνύματα στο κινητό, e mail και να με παίρνει τηλέφωνο συνεχώς.» 

Και συνεχίζει: «Δεν ήταν απλώς φυσική έλξη - που ήρθε πολύ αργότερα - ήταν περισσότερο ότι αισθανόμασταν ένα δέσιμο αρχικά σε πνευματικό επίπεδο.

Εκείνος ικανοποιούσε τις συναισθηματικές και πνευματικές ανάγκες μου από την πρώτη μέρα, δίνοντάς μου τόση προσοχή και με έκανε να αισθάνομαι πολύ ιδιαίτερη.

Κατά βάθος ήξερα ότι όλο αυτό ήταν πάρα πολύ έντονο και παθιασμένο για να κρατήσει. Ήταν μια καταστροφική εμπειρία, όχι μόνο για το σύζυγό μου, αλλά και για τη σύζυγο του James, ο οποίος προσπαθεί να ξαναφτιάξει το γάμο τους. Ο σύζυγός μου της τηλεφώνησε όταν ανακάλυψε τη σχέση μας
». 

Η υπόθεση της Penny ήταν μια συναισθηματική και σωματική προδοσία. Η Penny ανήκει στο 12 % των γυναικών στη Βρετανία, ηλικίας μεταξύ 20 και 60 ετών, που κάνουν κατάχρηση της εμπιστοσύνης του συζύγου τους. 

Εν τω μεταξύ ο Thomas ανήκει στο 76 % των μεσήλικων ανδρών, οι οποίοι, προφανώς, συγχωρούν στις συζύγους τους την απιστία σύμφωνα με την έρευνα, ενώ το 42 % των ανδρών όλων των ηλικιών συγχωρούν τη μοιχεία. Την ίδια στιγμή το 16 % των γυναικών ηλικίας από 50 έως 59 ετών δε θεωρούν την απιστία αιτία χωρισμού. 

Η συγκεκριμένη έρευνα ζήτησε από σχεδόν 1.000 γυναίκες, ηλικίας μεταξύ 20 και 60 ετών, παντρεμένες ή με μακροχρόνιες σχέσεις, να απαντήσουν σε μια σειρά από διερευνητικές ερωτήσεις σχετικά με τις λεπτομέρειες της προσωπικής τους ζωής. 

Από τις απαντήσεις τους πέφτει φως σε μερικά από τα πιο καλά κρυμμένα μυστικά: πόσες γυναίκες έχουν παράνομες σχέσεις και τι επιπτώσεις έχει αυτή η απιστία στις σχέσεις τους; Πότε είναι πιο πιθανό να αμαρτήσουν και με ποιους; 

Και σε ποια ηλικία το ρήγμα που δημιουργήθηκε στις σχέσεις τους από την απιστία είναι πιο πιθανό να διαλύσει τα πάντα; 

Κατά περίεργο τρόπο η έρευνα μας αποκαλύπτει ότι στο θέμα της απιστίας οι άνδρες και οι γυναίκες είναι εξίσου επιρρεπείς στον πειρασμό. 

Έχουμε ήδη αναφέρει ότι το 12 % των γυναικών που ερωτήθηκαν σε όλες τις ηλικιακές ομάδες είχαν διαπράξει συναισθηματική ή σεξουαλική απιστία, αν και μόλις το 8 % υποστηρίζει ότι οι εξωσυζυγικές σχέσεις ήταν καθαρά σεξουαλικές. 

Το ίδιο ποσοστό των γυναικών -12 % - δηλώνει ότι ο σύζυγος ή ο σύντροφός τους τις έχει απατήσει. 

Το 47 % των γυναικών κάνει δεσμό με φίλο ή συνάδελφο Η ηλικία κατά την οποία οι άντρες είναι πιο επιρρεπείς στις εξωσυζυγικές περιπέτειες είναι γύρω στα 20 με ποσοστό 18 % και – η έκπληξη- μετά τα 60, με ποσοστό 14 % να υποκύπτει. Οι άνδρες στην ηλικία μεταξύ 40 και 49 ετών είναι πιο πιθανό να είναι μονογαμικοί, ίσως λόγω των ευθυνών που έχουν ως γονείς με μόλις το 5 % από αυτούς να απιστούν. 

Όταν οι γυναίκες κάνουν παράνομο δεσμό, σε ποσοστό 47 % το κάνουν με κάποιο φίλο ή συνάδελφο. Η ψυχολόγος Δρ Wood εξηγεί τους λόγους: «Αυτό συμβαίνει λόγω της ευκολίας και της οικειότητας. Και οι μελέτες έχουν δείξει ότι έχουμε μια γνωστική ανταπόκριση στους ανθρώπους που βλέπουμε συχνά και μιλάμε συχνά. Στην πραγματικότητα μιλάμε μαζί τους πιο συχνά - στη δουλειά ή σε κοινωνικές δραστηριότητες - από ό, τι κάνουμε με το σύντροφό μας.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου