Τρίτη 7 Μαΐου 2013

Σχέση από απόσταση..Όλα όσα πρέπει να ξέρεις !!!







Οι σχέσεις την σημερινή εποχή γίνονται όλο και πιο δύσκολες..Λίγο η κρίση, λίγο η εσωστρέφεια που ανακαλύπτει ο καθένας στον σύντροφό του, τα πράγματα γίνονται όλο και πιο δύσκολα.. Τα πράγματα όμως περιπλέκονται ακόμα περισσότερο, αν κάποιος από τους δύο συντρόφους αποφασίσει ότι πρέπει να φύγει για δουλειά στο εξωτερικό, ή ακόμα και αν αυτή η συνθήκη "σχέση εξ αποστάσεως" υπήρχε από την αρχή.Όσο δύσκολο και να φαντάζει μια σχέση εξ' αποστάσεως μπορεί να διατηρηθεί αρκεί φυσικά να το επιθυμείτε και οι δύο γιατί σίγουρα παραπάνω δυσκολίες υπάρχουν.


1.Αισιοδοξία

Καταρχάς, είτε η σχέση από απόσταση δημιουργήθηκε από ανάγκη είτε από την αρχή είχε τέτοια φύση, χρειάζεται να δείξτε πίστη ότι θα πετύχει και θα διατηρηθεί αυτή η σχέση σε βάθος χρόνου! Πολλοί θα είναι σίγουρα οι καλοθελητές που θα τρέξουν να σας " συμβουλεύσουν " ότι μια τέτοιου είδους σχέση δεν μπορεί να έχει καλή τύχη και δεν θα πετύχει και ότι η απόσταση δημιουργεί προβλήματα. Ναι, δεν διαφωνώ τα προβλήματα μπορεί να είναι πολλά , ίσως και περισσότερα από όσα αρχικά είχες υπολογίσει, αλλά ποιος μας εγγυάται ότι και μία σχέση από κοντά δεν έχει εξίσου σημαντικά προβλήματα; Άφησε στην άκρη κάθε αρνητικό σχόλιο που μπορεί να κάνει ο οποιοσδήποτε που του αρέσει να επεμβαίνει στα θέματα των άλλων, και επικεντρώσου στο πως να διατηρήσεις την σχέση σου. Απέδειξέ τους ότι μπορείς να τα καταφέρεις!!

2.Μην είσαι αρνητική

Οκ, διώξαμε τις κακιές σκέψεις που δημιουργούνται όταν επεμβαίνουν τρίτοι στην σχέση σου.Το θέμα είναι εσύ είσαι θετική σε μία τέτοιου είδους σχέση ή την βλέπεις με την λογική " άντε να δούμε πως θα πάει και δεν πειράζει αν δεν προχωρήσει ; Αν είσαι αρνητική σε μια σχέση από απόσταση τότε σίγουρα αυτή δεν θα έχει καλό αποτέλεσμα γιατί θα βλέπεις μόνο τα αρνητικά. Μην κάνεις αυτή τη σχέση σαν πείραμα για να δεις και να τεστάρεις τον εαυτό σου αν μπορεί να τα καταφέρει σε μια τέτοια πρόκληση. Προσπάθησε να έχεις όσο το δυνατό περισσότερη αισιοδοξία και μην αφήσεις ούτε τον ίδιο σου τον εαυτό να σε προκαταβάλλει αρνητικά!

3.Δείξε εμπιστοσύνη


Το βασικότερο και σημαντικότερο στοιχείο σε μία σχέση εξ αποστάσεως είναι η εμπιστοσύνη! Αν έστω και ένας από τους δύο συντρόφους δεν έχει εμπιστοσύνη στον άλλον, η σχέση πολύ σύντομα θα καταστραφεί. Και αυτό δεν ισχύει μόνο στις σχέσεις εξ αποστάσεως αλλά και στις σχέσεις που έχεις καθημερινή άμεση επαφή. Πρέπει να εμπιστεύεσαι τον σύντροφό σου, όταν σου λέει βγήκα με φίλους ή έκατσα σπίτι ότι είναι αλήθεια και δεν κρύβεται τίποτα από πίσω. Αν μπεις στη διαδικασία να ζηλεύεις σε μια τέτοιου είδους σχέση τότε δεν έχει νόημα να το προσπαθήσεις γιατί σίγουρα τα πράγματα θα γίνουν πιο δύσκολα στη συνέχεια.Ζήλιες, γκρίνιες και καβγαδάκια πρέπει να αποφεύγονται για την επιτυχία της σχέσης.


4.Επικοινωνία

Φρόντισε να επικοινωνείς όσο το δυνατό περισσότερο με τον σύντροφό σου κατά τη διάρκεια της ημέρας! Λόγω του γεγονότος ότι δεν μπορείτε να βρίσκεστε καθημερινά, με την επικοινωνία σας κάθε μέρα θα μπορέσετε να χτίσετε μια οικειότητα μεταξύ σας και θα δεθείτε ακόμα παραπάνω. Χρησιμοποιείστε όλα τα μέσα, κάμερα, τηλέφωνο, μηνύματα ακόμα και ηλεκτρονικά μηνύματα. Αυτό που πρέπει να πετύχετε είναι την καθημερινή επαφή και την επικοινωνία όπως ακριβώς θα κάνατε αν ζούσατε στην ίδια πόλη!!

5.Μείνετε πιστοί στη σχέση σας

Πολλοί κάνουν το λάθος να πιστεύουν ότι εφόσον ο σύντροφός τους είναι μακριά και δεν βλέπονται κάθε μέρα, ότι μπορούν να κάνουν και μία παράλληλη σχέση μόνο για να ικανοποιήσουν την σεξουαλική τους ανάγκη. Μην μπείτε στη διαδικασία να κάνετε τέτοιο λάθος! Μπορεί στο μυαλό σας, να το θεωρείτε κάτι προσωρινό μέχρι να έρθει ο σύντροφός σας και να μείνετε μαζί, αλλά τίποτα δεν είναι πιο μόνιμο, από το προσωρινό όπως λένε. Άλλωστε με αυτή τη συμπεριφορά καταπατάτε και τον κανόνα που έλεγε αμοιβαία εμπιστοσύνη.

6.Κάντε σχέδια για το μέλλον

Κάντε σχέδια για το πως θα μπορέσετε να μείνετε κάποτε μαζί, που θα μείνετε και κάτω από ποιες προϋποθέσεις. Είναι ωραίο ένα ζευγάρι να μπορεί να κάνει κοινά σχέδια για το μέλλον, του δίνει και δύναμη να κρατηθεί αυτή τη σχέση με την προσμονή να υλοποιηθούν αυτά τα σχέδια, αλλά και δυναμώνει και το μεταξύ τους δέσιμο!

7.Κανονίστε την συνάντησή σας

Τίποτα πιο υπέροχο για ένα ζευγάρι που έχει σχέση από απόσταση, από τον καθορισμό της ημερομηνίας που θα βρεθούν! Κανονίστε όλες τις λεπτομέρειες και θα δεις ότι η προσμονή για να βρεθείτε θα κρατάει τη σχέση σας ακόμα πιο ζωντανή! Φροντίστε να περάσετε αυτές τις ώρες ή μέρες που θα είστε μαζί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Άλλωστε δε σας μένουν και πολλές ευκαιρίες για να είστε μαζί. Και αν φροντίστε να τις εκμεταλλευτείτε αυτές τις στιγμές , τότε σίγουρα η ανυπομονησία για την επόμενη συνάντησή σας , θα κρατάει τη φλόγα σας ζωντανή!


Σίγουρα, μία σχέση από απόσταση έχει πολλές δυσκολίες όπως δυσκολίες έχει και η κάθε σχέση είτε είναι από απόσταση είτε όχι. Το θέμα είναι στο πως το χειρίζεται ο καθένας το κάθε πρόβλημα και την κάθε κατάσταση και φυσικά κατά πόσο είμαστε έτοιμοι να παραδοθούμε σε αυτή τη σχέση προκειμένου να πετύχει!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου